maanantai 12. kesäkuuta 2017

Ollin kirja Tietojohtaminen ja tapaus SOTE nyt e-kirjana, päivitys 14.6.2017

Ollin kirja "Tietojohtaminen ja tapaus SOTE" myynnissä e-kirjana Amazonilla ja Google Playlla. Paperikirja on aina ihan toista. Sen voit tilata Ollilta. Mutta e-kirjan etuna on, että pääset linkkien kautta alkuperäislähteisiin. Myös kuvat ovat e-kirjassa paperiseen verrattuna selkeämmät. Hinta on mitätön paperiseen verrattuna.

Kehittelen aihetta eteenpäin osana tietojohtamiseen liittyviä luentoja. Esityksistäni on syntynyt jo melkoinen pp-kuvasto. Otan vastaan myös kommentteja kirjasta ja hyödynnän niitä esityksissäni. Lisäksi olen kehittämässä Citrus oy:n puitteissa muutaman muun Citruslaisen kanssa tietojohtamisen työkalua sovellettuna aluksi kuinka ollakaan SOTE-maailmaan. Tavoitteena on tehdä tätä kehitystyötä ns. oikeassa ympäristössä eli koekenttää ollaan jo kartoittamassa. 

Päivytys 14.6.2017: Otto Tiusanen esittää kysymyksen FB:n puolella seuraavasti:
Miten yrityksellä ja sen henkilöstöllä olevaa tietopääomaa voidaan täydentää, parantaa, jakaa, säilyttää organisaatiomuutoksissa?
Ollin kommentti: Tämä on hyvä ja ajankohtainen kysymys erityisesti SOTE -uudistuksen kannalta. Monet ovat jo pelänneet kahta asiaa: 1) ennen uudistusta ei voida tehdä järkeviä muutoksia, 2) uudistuksen jälkeen katkeaa toimivia käytäntöjä.

Oman tulkintani mukaan tietopääoma (Ollin kirjassa sivuilla 33-35) voidaan jakaa seuraaviin osioihin:
1. Täsmällinen tieto (eksplisiittinen tieto): data-informaatio-tieto/tietämys – viisaus – visio – meta-ajattelu
2. Piilevä, kokemuksellinen tieto (implisiittinen tieto): kokemustiedon avaaminen eli subjektiivisista kokemuksista oppiminen; systemaattisen tiedonkeruun ja analyysin haaste
3. Mahdollinen tieto, innovaatiotieto: innovaatioympäristön avaaminen/ pitäminen suljettuna
4. Integraatio täsmällisen, piilevän, mahdollisen tiedon välillä – tiedon kasvu yksilötasolla, tiimitasolla, työyhteisötasolla ja johtajuudessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti